Loading…

Dia de la PAU 2020

Hui 30 de gener hem celebrat el dia escolar de la pau i la no violència amb un acte en el pati en el qual tot l’alumnat i el professorat hem participat posant en comú les nostres reflexions, demanant per la Pau, cantant i ballant.

Us deixem els manifest que hem escrit els i les alumnes de 4t d’ESO

MANIFEST PER LA PAU

Creus que es possible la PAU?
En aquest món és visible?
La pau sols se celebra el dia 30 de gener?

Ens hem plantejat aquestes preguntes perqué creiem que al món li falta pau, i que no sols s’hauria de celebrar un dia sinó que hauria de formar part cada instant de la nostra vida .

Pareix impossible pensar que en el món del segle XXI la PAU siga una realitat ja que segueixen havent guerres, injustícies i desigualtats per tot arreu.

Moltes vegades es creiem que solucionar aquesta qüestió no està al nostre abast, que es cosa d’aquells que tenen el poder, però no és així perquè podem ajudar al fet que no sols el dia 30 de gener celebrem el dia de la pau, sinó que fem que aquest valor figure com a un dels més importants del dia a dia de la nostra vida.

Per a que la PAU siga possible, nosaltres les xiques i els xics de 4º d’ ESO hem decidit intentar que faça realitat posant en pràctica els valors necessaris per a aconseguir-la.

Per això es comprometem a:

• Tractar als altres com ens agradaria que ens tractaren a nosaltres.
• Sempre que puguem farem el que faça feliç a qui estiga al nostre entorn.
• Demanar perdó encara que tinguem la raó.
• Ser tolerants i respectuosos en tothom.

Creiem que és possible la pau i volem fer-la visible en el dia a dia del nostre col·legi i en tot el que estiga al nostre voltant.

Ens agradaria que tots els que estem ací ens comprometérem a fer el mateix.
Estem segurs que ho aconseguirem.

I recordeu, com deia Teresa de Calcuta “La pau comença amb un somriure”

Alumnes de 4t ESO